Proton

Proton May Rebagde VW Polo As Saga Replacement

March 6, 2012

20120306-094806.jpg

Proton may rebadge Volkswagen Polo as Saga replacement in next one or 2 years as reported by btimes.com.my. Major shareholder, DRB-Hicom Berhad is being proposed by its European partner to assemble the Polo at cost of below RM70000, a huge price cut which is now at above RM100,000. Many economic researcher were bullish on the news, predicting the model would bring Proton to top spot again in the country as well to bring huge impact to local supplier as local content will surpass 60% at peak.

We think for the Saga replacement, saloon version for the Polo, the Vento would be more suitable as Saga sedan has huge market share for now. The vento currently is the cheapest VW, thanks to non use of expensive TSi engine. As for rebagde model, Proton could implant its new CFE to further reduce its price, similar as current Saga .

Still admin think this JV is very important for our ailing national car maker. It definitely can boost its earning and the most important is to turn around the brand to be global challenger like Skoda and Seat which currently under Volkswagen group. We pray this might happen in the flash time.

You Might Also Like

3 Comments

  • At 2012.03.06 05:41, fauzan said:

    Mmm… kalau dah rebadge kereta 100k paling kurang pun kereta baru tu nanti dlm average 60K. Sedangkan saga adalah budget sedan target below 40K, so tak tercapailah hasrat saga sebagai base model dlm keluarga proton. Bayangkan kereta 100K, nak jadi 60k, berapa banyak spec yg akan di downgrade kn. Price (bukan murah pun) vs safety.

    Sometimes kena lihat gambaran besar kenapa VW beria2 nak offer rebadge POLO nie. Alasannya kita bleh la katakan utk kurangkn kos RnD la lebih untung la bla bla bla… tapi hakikatnya diorg nak sekat potensi proton utk keluarkan model GSC utk pasaran global.Mengapa mesti POLO? Cuba la lihat gambaran besar taktik VW nak kuasai pasaran. Diorg nie tahu potensi proton di sebelah Asia tengara nie. So mcm2 cara diorg buat. Masih ingat Italdesign? Utk mghalang company2 kecil drp menjadi singa atau harimau, diorg sanggup beli italdesign tu. Sekarang italdesign hanya bleh reka utk model2 dibawah VW sahaja. Nasib baik proton sempat beberapa model, itu pun model konsep jer, utk buat mass production belum tentu lepas, yg terlepas pun p3-21A nie jer.

    Cerita bagaimana VW develop anak syarikatnya seperti SEAT senarionya berbeza. Even model2 SEAT pun datangnya drp model2 rebadge VW nie utk market blah2 eropah timur yg mmg tak kacau market VW. So, penawaran POLO sudah bleh menyekat potensi proton tu bila VW sudah ada model2 Siri UP nya. So, natijahnya nanti proton hanya akan keluar dgn design2 statik taraf polo jer dan VW akan bersaing dgn model siri UP nya (yg mmg dah ciplak EMAS italdesign tu) yg sememangnya lebih baik dan menarik drp POLO tu. Ini akan memastikan peluang yg lebih besar utk VW menguasai pasaran sebelah sini. Bijak kan?

    my 2 cents.

    cheers!

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0

    • At 2012.03.06 06:15, admin said:

      Pendapat saudara tu mmg betul. Tetapi jika kita fikirkan senario sekarang, banyak syarikat automotif terpaksa bergabung utk kurangkan kos pembangunan dan pengeluaran. Syarikat baru Yang boleh berdiri sendiri adalah syarikat China. Itupun sebab permintaan pasaran domestik yang terlalu besar berjumlah 18juta berbanding Malaysia yang hanya 500k. Jadi agak sukar Proton dapat bersaing sendiri dalam senario begini. Sebab itu pendapat saya lebih baik bergabung kecualilah kerajaan terus memberi geran pembangunan sehinggalah Proton menjadi stabil.

      Mengenai harga Polo menurun sehingga 70k jika dikeluarkan Proton, ia mungkin menggunakan enjin Tsi yang mmg mahal. Turbo dan suprcharge combine dalam satu enjin. Jika spec sama macam Saga, menggunakan enjin Campro dan part local yang murah, x mustahil boleh dapat harga macam Saga.

      My 2 cents

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1

      • At 2012.03.06 06:33, fauzan said:

        Mmm… proton mmg perlukan partner aka JV utk meneruskan kelangsungannya, tapi kena la win-win situation. Yg nampak serasi adalah Mitsu. Nie kalau menangguk di air keruh, menang sorak kampung tergadai ler jawabnya proton. VW sedang mencari market baru (Asia tengara) utk meluaskan pasarannya utk menjadi pengeluar kereta no. 1 menjelang 2013. Halangannya adalah proton. Pasaran terbesar kereta di sebelah sini adalah thailand n m’sia. Dgn penawaran polo, maka projek GSC x mugkin dilaksanakan sedangkan model ini utk market global. Diorg bagi polo sebab diorg dah ada model siri UP. Bila polo versi saga dipasarkan pastinya akan tertakluk ukt pasran tertentu shj dah x bleh kacau market VW. Kalau bleh pun utk market2 yg bersaing sgn model2 SKODA n SEAT yg mana guna platform polo yg sama. Camne nak bersaing mcm tu? So, mcm mana proton nak pegi jauh lepas tu?

        Fikir la sebaik2nya wahai DRB, jgn dok kira nk untung cepat jer. Banyak cara lain utk buat untung tanpa perlu gadai maruah kereta nasional kebangga negara tu.

        my 2 cents.

        cheers!

        Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0

      (Required)
      (Required, will not be published)
      *
      error: Content is protected !!